New colors available! ♡ FREE shipping to NL, BE and DE.

0

Your Cart is Empty

De FLXBL yogamat: een must voor reizende yogi's

May 17, 2024 3 min read

Gastblog (NL) door Happy with Yoga.


Bij elke hobby horen accessoires en bij yoga is dat niet anders! De yogamat is waarschijnlijk de belangrijkste van allemaal, want hij vormt letterlijk de basis waarop je aan yoga doet. Tegenwoordig zijn er heel wat merken van yogamatten te vinden, waaronder FLXBL.

Een FLXBL yogamat is een paar stapjes verder dan de meeste andere matten en dat wordt snel duidelijk als je hem gebruikt. Deze mat is vooral uitstekend geschikt als Yoga reismat. Waarom precies? Hier lees je er alles over!

 

Wat is de FLXBL yogamat?

De FLXBL yogamat is een vernieuwende mat voor yogi's die het midden houdt tussen een yogamat en een opvouwbare handdoek. Zoals je hieronder zult zien, brengt het unieke ontwerp van deze mat heel wat interessante voordelen met zich mee, vooral voor yogi's die behoefte hebben aan een reisvriendelijke mat.

 

De sterke punten van de FLXBL yogamat in een notendop

1. Stevig op je voeten tijdens yoga

Waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van deze yogamat is het feit dat hij uit vochtabsorberende microvezel bestaat. Dit materiaal neemt je zweet snel op en zorgt er juist op die manier voor dat je meer grip hebt tijdens het doen van complexe en intensieve oefeningen en poses. Zeker in vergelijking met yogamatten uit rubber of PU (polyurethaan) is dat verschil merkbaar.

Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat de mat zich perfect leent voor intensieve vormen van yoga. Denk maar aan Power Yoga of Hot Yoga/Bikram. Tijdens een actieve sessie ga je al snel zweten, maar dankzij de FLXBL yogamat heb je daar geen last van. Integendeel: hoe meer je zweet, hoe beter je grip!

 

2. Het allerbeste comfort

Hoewel het unieke materiaal waaruit deze yogamat bestaat je een goede grip biedt, voelt het toch heel zacht en comfortabel aan. Het voelt een beetje aan als zijde, waardoor je tijdens rustige vormen van yoga helemaal ontspant en lekker comfortabel zit, staat of ligt. Dit maakt het de ideale oplossing voor bijvoorbeeld Hatha Yoga ofYin Yoga.

Een yogamat die comfort biedt, is belangrijk, want hoe meer je je op je gemak voelt, hoe sneller je in de juiste mindset komt tijdens een yogales. Daarbij maakt een zachte mat het een stuk gemakkelijker om spanning in je spieren en geest los te laten. Je slaapt toch ook niet graag in een keihard bed, dus waarom zou dat anders zijn als je aan yoga doet?

 

3. Geen tijd verliezen aan onderhoud

Nog een belangrijk voordeel van de FLXBL yogamat: hij is ongelofelijk gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ten eerste is de mat 100% wasbaar in de wasmachine, zolang je de onderhoudsinstructies van het product nauwgezet volgt.

Onderhoud is voor veel reizende yogi's een belangrijke factor, maar vaak hebben ze weinig tijd of niet de mogelijkheid om hun accessoires schoon te maken. Bij de FLXBL yogamat verlies je daar weinig energie aan, want je stopt hem gewoon in de wasmachine en klaar is kees.

 

4. Duurzaam aan yoga doen

Duurzaamheid is natuurlijk ontzettend belangrijk. Voor milieuvriendelijke yogi's is de FLXBL mat daarom perfect. Hij bestaat uit natuurlijk rubber, een 100% biologisch afbreekbaar product dat volledig vrij is van:

  • latex

  • silicone

  • ftalaten

  • giftige lijm(resten)

  • andere schadelijke stoffen

Zo gebruik je een yogamat die naast comfortabel en stijlvol ook gewoon ecologisch verantwoord is. Nog een bonus: alle FLXBL yogamatten zijn gekleurd met inkt op waterbasis en bevatten dus geen oliën. Win-win!

 

Waarom is de FLXBL yogamat dus zo ideaal voor op reis?

Yoga is de laatste jaren over de hele wereld flink gegroeid. Voor veel yogi's betekent dat dat ze bijvoorbeeld als yogadocent op reis gaan om anderen te inspireren, of yoga trainingen volgen om meer in contact te komen met hun innerlijke zelf. 

De FLXBL yogamat sluit perfect op deze behoeftes aan, juist door zijn flexibele design. Hij biedt immers alles wat je van een yogamat verwacht, maar is wel opvouwbaar en dus gemakkelijk weg te stoppen in een tas of koffer. Dit is trouwens ook te danken aan zijn lage gewicht en een dikte van slechts 1,5 mm. 

Klaar voor een paar weekjes backpacken om jezelf helemaal in te wijden in yoga of heb je al je eerste buitenlandse yoga training gepland? Misschien is de FLXBL mat dan wel de beste keuze voor jou.

Ingrid Arnou
Ingrid Arnou